KAMENE A ICH ENERGIA

Hľadaním alternatívnych možností liečenia som natrafila aj na kamene - minerály (kryštály), ktoré majú pozitívne účinky a môžu nám pomôcť, ak to my sami chceme a veríme tomu.
Zistila som, že elektromagnetické pole môže mať negatívny vplyv na naše telo a môže byť aj jednou z príčin vzniku nádoru na mozgu. Preto som hľadala niečo, čo pomôže aspoň trochu odvrátiť negatívne účinky elektromagnetického poľa, mobilných telefónov a Wi-Fi.

Všetko okolo nás má určitú energiu, ktorá má mnoho foriem. Keď toto pochopíme, môžeme sa naučiť pracovať s touto energiou, získavať a využívať ju rôznymi spôsobmi. Tak ako všetko v prírode, aj kamene vyžarujú určitú energiu. Doposiaľ neexistujú žiadne vedecké ani lekárske dôkazy účinkov kryštálov, ktoré by boli akceptované.

V roku 1880 francúzsky fyzik Pierre Curie (manžel Marie Curie) zistil, že tlak na rôzne kryštály – vrátane kremeňa, topásu a turmalínu – vytvára elektrinu. Tento jav, nazývaný piezoelektrický efekt, je dôvodom, prečo sa kryštály používajú ako základné prvky v počítačoch, televíznych obrazovkách, mobiloch a satelitoch. Niektoré štúdie ukázali, že kryštály môžu zvýšiť zásaditosť vody. Účinky kryštálov sa využívajú aj v kozmetickom priemysle.

Ľudia po stáročia používali kryštály ako dekoratívne predmety (napr. vo forme šperkov alebo sošiek), ale aj ako predmety, v ktoré verili, že priložením na telo dodávajú liečivú energiu.
Vo svojej podstate je sila liečenia kryštálmi v tom, že každý kryštál nesie jedinečnú vibráciu.

Vlastnosť a sila liečivých kameňov je závislá predovšetkým od našej viery v ich schopnosti.


Mnoho ľudí používa kryštály na odbúranie stresu a sústredenie, zatiaľ čo iní veria, že kryštály majú silu liečiť fyzické neduhy a choroby.
Podľa niektorých odborníkov kryštály pôsobia ako podpora pri liečení, pretože umožňujú prúdenie pozitívnej energie do tela a odstraňujú negatívnu, toxickú energiu.
Je na každom človeku, či bude veriť sile kameňov. Ale psychika je silná, či už ju použijeme v náš prospech, alebo nie. Ak je niekto skalopevne presvedčený, že žiadnu liečivú silu nemajú, ťažko mu nejaký kameň alebo kryštál pomôže.
Kryštály majú tiež silu vyvolať v tele placebo efekt, o ktorom je vedecky dokázané, že pomáha pri liečbe.
Každý liečivý kryštál nesie určité vlastnosti a sily. V závislosti od ich výhod môžete použiť liečivé kryštály a kamene na prirodzené uzdravenie a odstránenie stresu a negativity. Niektoré z najčastejšie používaných kameňov sú ametyst, karneol, jaspis, labradorit, sodalit, ruženín a fluorit.


RUŽENÍN - lieči vnútornú bolesť, priťahuje lásku a dodáva životnú energiu. Z fyzického hľadiska posilňuje srdce, obehovú sústavu a ľadviny.

AMETYST - blokuje negatívnu energiu z okolia. Povzbudzuje, ale aj ukľudňuje myseľ. Je dobrým pomocníkom pri nespavosti. Z fyzického hľadiska podnecuje produkciu hormónov, posilňuje imunitný systém a môže zmierniť bolesti hlavy.

KRIŠTÁĽ - je jeden z najúčinnejších liečivých kameňov a najsilnejší zosilňovač energie. Čistí jednotlivé orgány a podnecuje činnosť imunitného systému. V kombináii s inými minerálmi znásobuje ich silu.

KARNEOL - obnovuje vitalitu, dodáva odvahu a pomáha pri závislostiach. Povzbudzuje metabolizmus, ovplyvňuje ženské reprodukčné orgány a pomáha pri reumatizme.

JASPIS - pomáha pri strese a znižuje elektromagnetické žiarenie. Pohlcuje negatívnu energiu, podporuje trávenie a obehový systém.

FLUORIT - uľahčuje prekonávať duševnú nerovnováhu, zvyšuje koncentráciu. Pozitívne pôsobí pri nachladení a zápaloch dutín. Pozitívne pôsobí na kĺby.

SODALIT - prináša harmóniu, zvyšuje sebavedomie, koncentráciu a pohlcuje elektrosmog. Podnecuje fungovanie imunitného systému a má ukľudňujúci vplyv na nervový systém.

LABRADORIT - je ochranný kameň, ktorý odkláňa nežiadúcu negatívnu energiu od aury. Podporuje rozvoj intuície, potláča strach, neistotu, posilňuje vieru v samého seba. Prináša úľavu od stresu, reguluje metabolizmus, upravuje rovnováhu hormónov, uzdravuje dnu a reumatizmus.


Fotky šperkov použité zo stránky:
https://www.facebook.com/FarebnyKamienkovySvet