OLIVY

Olivy


Môžu byť zelené, hnedé, fialové, veľké či malé, ale vždy sa spájajú s nezameniteľnou chuťou.


  • znižujú sezónne alergie

  • majú protizápalové účinky

  • pôsobia ako antihistaminiká, znižujú zápal v pľúcach a znižujú produkciu hlienu

  • pomáhajú redukovať hmotnosť.

  • spomaľujú rýchlosť absorpcie glukózy v krvi.

  • pomáhajú bojovať proti rakovinovým bunkám, čo bolo preukázané aj vedeckými štúdiami



https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28612982/#:~:text=Epidemiological%20studies%20suggest%20that%20olive....


Olivy sa môžu pochváliť aj silnými protizápalovými účinkami. Je to najmä kvôli obsahu fytochemikálií, ktorých účinok sa údajne dá prirovnať k niektorým silným liekom proti bolesti.

Olivy konzumujeme celé i pokrájané v rôznych omáčkach, hodia sa do šalátu i na studené misy.