OLIVY
Olivy
Môžu byť zelené, hnedé, fialové, veľké či malé, ale vždy sa spájajú s nezameniteľnou chuťou.
znižujú sezónne alergie
majú protizápalové účinky
pôsobia ako antihistaminiká, znižujú zápal v pľúcach a znižujú produkciu hlienu
pomáhajú redukovať hmotnosť.
spomaľujú rýchlosť absorpcie glukózy v krvi.
pomáhajú bojovať proti rakovinovým bunkám, čo bolo preukázané aj vedeckými štúdiami
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28612982/#:~:text=Epidemiological%20studies%20suggest%20that%20olive....
Olivy sa môžu pochváliť aj silnými protizápalovými účinkami. Je to najmä kvôli obsahu fytochemikálií, ktorých účinok sa údajne dá prirovnať k niektorým silným liekom proti bolesti.
Olivy konzumujeme celé i pokrájané v rôznych omáčkach, hodia sa do šalátu i na studené misy.